2023: Nejhorší rok v oblasti prodeje realit? O nás to neplatí! | I.P.R. Real Estate nemovitosti Praha
Menu Zavřeno

2023: Nejhorší rok v oblasti prodeje realit? O nás to neplatí!

Pro mnoho realitních makléřů a firem byl rok 2023 plný příležitostí a výzev, ale i nejistot. Totiž, v předešlých letech prošel trh s realitami velkými turbulencemi. Co se dříve dalo predikovat a očekávat, to v době covidové vůbec neplatilo.

Když se podíváme ještě na rok 2022, lze ho v realitním prostředí nazvat rokem zvratu. Rychlý nárůst cen nemovitostí se už ke konci roku 2021 zpomalil, aby se v tom následujícím úplně zastavil. Přišla válka na Ukrajině, která s trhem realit opět pohnula.

Situace v loňském roce nebyla vůbec jednoduchá.

Zvyšující se ceny energií, vysoké úrokové sazby hypoték a stále vysoké ceny nemovitostí kupující odrazovaly. Někteří prodávající stále věřili, že své nemovitosti prodají za ceny v době covidové, a tak se v inzerci i nadále objevovaly částky, které neodpovídaly aktuální tržní hodnotě, a délka prodeje nemovitostí se prodlužovala do měsíců.

Kupující vyčkávali a přestalo se prodávat. 

Vzhledem k dlouhodobému převisu nabídky nemovitostí nad jejich poptávkou musely ceny nemovitostí začít klesat. A to se prodávajícím i makléřům tolik nelíbilo. Vypadalo to na černý rok s nelichotivou statistikou prodejů. Když jsme však na konci roku rekapitulovali prodeje naší realitní společnosti I.P.R. Real Estate, byli jsme velmi překvapení.

Náš rok 2023 v číslech:

6 bytů v novostavbě
2 starší byty
12 domů (novostavba)
1 dům (15 let starý)

Cena prodaných nemovitostí celkem 158.900.000 Kč

Navíc řada pronajatých domů a bytů.

U nás v I.P.R. Real Estate si uvědomujeme sílu osobního přístupu, s klienty si proto vytváříme hlubší vztahy a nasloucháme jejich specifickým požadavkům. Oceňují i náš komplexní profesionální a především personalizovaný servis. Klíčovými hodnotami, které pak ovlivňovaly jejich rozhodování, komu prodej své nemovitosti svěří, byly důvěra a transparentnost.

Za naším úspěšným rokem bezesporu stojí i náš flexibilní přístup, adaptace na nové podmínky a rychlá reakce na poptávku. 

Ing. Kateřina Černá
jednatelka společnosti, ředitelka prodeje
+420 724 646 572
cerna@ipr-real.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *